Shyam y Minnie Anthony

Shyam & Minnie Anthony
Shyam Anthony är föreståndare för församlingen City Church som initierade och som står bakom barnhemmets verksamhet. Shyams fru, Minnie Anthony, är föreståndare för barnhemmet `Felicia Kids home´ i Hubli. Tillsammans har de två söner – Abishek och Ashu.

Minnie föddes själv i en fattig Hindufamilj och övergavs av sina föräldrar på sjukhuset efter födseln. Hon blev omhändertagen av en sjuksköterska som själv hade 9 barn. 

Uppväxten som föräldralös blev tuff då hon som extrabarn inte fick den kärlek och omsorg hon behövde, utan fick arbeta i hushållet som tjänsteflicka.Under sin uppväxt försökte hon vid flera tillfällen att ta sitt liv då hon upplevde att allt kändes meningslöst och kände att hon inte orkade med. När hon var 15 år gammal mötte hon Jesus, Guds kärlek förvandlade hennes liv och sedan dess har hon levt för att dela den kärleken med andra.

Shyam kommer från en traditionellt katolsk bakgrund. När han själv blev kristen fick han kontakt med missionsorganisationen UMU (Ungdom Med Uppgift/Youth With A Mission) i Indien. Under tiden då han gick lärjungaskolan på UMU, upplevde han att Gud kallade honom att arbeta med församlings- plantering, och innan 1996, då vi först lärde känna honom, hade han varit med och planterat 2-3 nya församlingar med gott resultat. Den 15:e februari 1997 planterade Shyam församlingen "Citychurch" i staden Hubli som är en stad med c:a 1 miljon invånare.