Välkommen till Helandekvällar!

`Jesuscentrerad Helandetjänst´

 Vill du följa Jesus – Då gäller det dig!

  • Väx i tron på Jesus!
  • Väx i relationen till Jesus!
  • Gör det Jesus gjorde!

Exempel på ämnen som tas upp:
Vill Gud hela oss?      Jesus – vår förebild
Hur kan vi lära oss av Jesus?     Hur kunde Jesus hela människor?
Kan Gud använda vem som helst?     Kan Gud hela vem som helst?
Vad har tron för betydelse?     Varför blir inte alla helade om det är Guds vilja att hela?
Hinder för helande       Andens gåvor och den Helige Andes ledning m.m……

Tid: 19.00-20.30 
Plats: Mötesplatsen Angered, Hjällbogärdet 1, 424 34 Angered
OBS! Öppet för alla! Kan du inte vara med varje tillfälle – Kom med när du kan!


Genom både undervisning och praktik, får du möjlighet att, i lugn och ro, ta in vad bibeln säger om den troendes kallelse att hela de sjuka.

Det blir ett undervisningspass varje gång och sedan god tid för att praktisera. Det går inte att växa i helandetjänst utan att `göra´ det som Jesus gjorde.

Bibeln visar att Guds vilja är att hela och upprätta människors liv. När vi samlas med detta i fokus, så bekräftar Gud och gör det han sagt att han vill göra. Med andra ord, så är det välkommet att bjuda med människor du känner som har behov av helande. Vi förväntar oss att Gud kommer att hela många människor.

Förbered dig på en spännande resa och ett förvandlande äventyr med Jesus!
Tillkomme ditt rike, ske din vilja, på jorden såsom i himmelen!

(Har du frågor – Ring Mattias Eklöf tel.nr. 0702-551916)

BERÄTTELSER OM HELANDE

Exempel på vad Jesus har gjort & gör

Från våren 2013 & vidare:
- I vår ungdomsverksamhet helade Jesus under våren ett antal fötter, vrister, nackar, knän, ryggar, ben som var olika långa växte ut till samma längd med resultat att bl.a. ryggsmärta försvann. m.m.

- 27/9, på ungdomssamlingen,  helades en kraftigt stukad och svullen vrist efter att vi ägnat en lång stund av bön i lugn och ro (fotbollskille som inte kunnat spela fotboll på ngn. vecka).  Ytterligare en kille hade ramlat och skadat sin tumme så att han skrek om man nuddade den och han kunde inte röra el. böja den. Han blev fullständigt fri från smärta och fick tillbaka full rörlighet efter förbön (Sprang hem glad över att nu kunna spela Playstation med kompisarna i helgen).

- En kvinna och småbarnsmamma som inte hade kunnat sova på flera veckor p.g.a. smärta i axlar och nacke blev helt fri från smärta och har inte haft några problem sedan dess.

- En man kom till gudstjänsten med huvudvärk, ont i nacken & press över bröstet. Vi bad för honom och adresserade varje behov för sig och han blev helt fri från rubbet på stående fot.

- En man som skadat sitt knä under styrketräning (se videoklipp ovan) och haft konstant smärta sedan dess och svårt att gå i trappor blev fullständigt fri från smärta då vi bad för honom under gudstjänsten.

- En man som haft dålig hörsel på ena örat fick mycket förbättrad hörsel.

- En kvinna som haft problem med blödningar upplevde helande efter förbön.

- Över tid, så har flera upplevt befrielse från stress, spänningar oro, ångest & sömnproblem.

- En kvinna som arbetar i vården och som skadat sin tumled och ledband med kronisk smärta som följd. Hon opererades men hade fortsatt smärta. Efter sjukskrivning fick hon gå tillbaka till jobbet trots att smärtan fanns kvar. Stor uppgivenhet och svårt att sova. När vi bad för henne försvann smärtan helt och hållet och hon har inte haft vidare problem. (se videoklipp ovan)

- En man som haft Psoriasisartrit i händerna (inflammation i leder) upplevde helande, fick mer styrka och rörlighet i sina händer och kunde få på sig sin vigselring för första gången på 20 år. (se videoklipp ovan)

- På helandeskolan 11/9 tog Jesus bort smärta från en kvinnas axlar.

- Helandeskolan 18/9: En kvinna från Tanzania kom för första gången och hon var mycket tyngd av flera års kamp mot smärta (se videoklipp ovan) . Hon berättade att hon för 4 år sedan halkat, ramlat och slagit i nacken illa. Detta resulterade i att hon därefter fick en kronisk smärta från överst i nacken vid huvudet ända ned i svanken och ut i höften. Hon har varit hos läkare och fått olika behandlingar men inget har hjälpt. De har inte kunnat konstatera ngn. fraktur men har sagt att det måste vara ngn. ryggmärgsskada och neurologiskt. Hon har också fått äta smärtstillande konstant. P.g.a. smärtan har hon varit tvungen att ta hjälp av kryckor för att gå och hon har varit mycket begränsad i rörlighet.

Vi bad för henne och talade ut att helande tillhör henne p.g.a. vad Jesus har gjort och talade till smärtan i omgångar. Vi frågade henne om hon kände ngt. och hon sa att hon började känna som en pirrande elektricitet och värme överst i nacken och så småningom spred det sig nedåt ryggen, höften och ut i armen. Hon sa att hon kände att ngn. opererade i hennes nacke och kotor, drog och flyttade i hennes rygg. Vid ett tillfälle knäppte och knakade det till vid några kotor. Vi bad henne ställa sig upp också för att känna hur det kändes i olika ställningar jämfört med förut. Hon kände sig också mycket tung i armarna och händerna av Guds närvaro. Den Helige Ande var mycket stark över hela hennes kropp. Helt tydligt var att Gud började röra inuti henne också där hela bördan av alla dessa år av smärta lagrats upp och hon kände lättnad och tårarna kom.

Slutligen, efter en lång stund av Guds beröring, frågade vi henne om hon kände ngn. smärta längre och hon sa att smärtan var borta och att det kändes så konstigt i ryggen, det kändes så lätt och hon hade inte ont längre. Hon gick fram och tillbaka några gånger och sa att det kändes bra. Hon var överväldigad och hade så klart svårt att ta in vad som hänt. Summa summarum - Hon gick därifrån utan smärta och bärandes kryckan, som hon behövt när hon kom till mötet, i ena handen. Vilken fantastisk Gud vi har!

Dagen efter fick jag reda på att hon var muslim och att ett par dagar tidigare hade hon haft en dröm och att hon i drömmen fått besök av en ljus gestalt med skägg som lagt sin hand till hennes mun och hon hade fått andas ur hans hand och att det hade känts så skönt och befriande. Nu förstod hon att det måste varit Jesus som besökt henne och att Jesus nu helat henne från smärtan.

Under veckan efteråt upplevde hon hur Jesus fortsatte att reparera i hennes kropp och hon är fylld med stor glädje och lättnad.

1 1/2 vecka efteråt gav hon sitt liv till Jesus.

- Helandeskolan 16/11: en man som haft diskbråck och som haft smärta och besvär av det upplevde att smärta försvann från ryggen. Vi bad även för hans ben och fot som saknat känsel. Ingen direkt förändring på plats, men efteråt, så har han upplevt att känsel delvis kommit tillbaka och att blodcirkulationen förbättrats. Vi tackar Gud för detta och fortsätter se hur Gud tar hand om den processen vidare.

- Söndag 20/10: En kvinna som haft MS i 19 år fick förbön och upplevde att Jesus rörde vid hennes rygg & ben. I måndags morse vaknade hon för första gången på 10 år utan smärta i ryggen.

- Söndag 20/10: En kvinna som haft mycket smärta i benen p.g.a. åderbråck och även Ischias, upplevde hur hennes ben blev  varma och att smärtan försvann helt och hållet.

- Söndag 20/10: En kvinna som haft problem med smärta i svullet knä upplevde en stor förändring till det bättre. Ett par dagar efteråt är det fortfarande mycket bättre men hon har lite värk kvar - det är under process.

- Helandegudstjänst 27/10: en kvinna som saknade en disk i ryggen p.g.a. förslitningsskada och som haft värk i många år, upplevde värme i det skadade området. Morgonen efter vaknade hon utan smärta och kunde utföra saker utan smärta som tidigare orsakat smärta. Hon hade även haft domningar i benen och de försvann också. (se videoklipp ovan)

- Helandegudstjänst 27/10: En annan kvinna som hade ont i ryggen, speciellt när hon satt ned, upplevde, även hon värme i ryggen och kunde sedan sitta utan smärta.

- Helandeskolan 30/10: en man upplevde att Jesus kompletterade helande i hans rygg som påbörjats vid tidigare tillfälle.

- Gudstjänst 3/11: En kvinna upplever att press över huvudet och i huvudet, samt begränsad andningsförmåga & kvävningskänsla lyfts av. Hon kände som att någon rörde i hennes huvud och liksom klippte bort sådant som pressade där och som satt sig fast. Dessa besvär hade hon haft under lång tid.

- Helandeskolan 6/11: En kille på 13 år hade en dröm ett par dagar tidigare. I drömmen kom Jesus till honom och sa att han vill komma in i hans liv och hjälpa honom och dela livet med honom. Killen har sett Jesus hela många kompisar under våren och Jesus har närmat sig hans liv. Denna kväll kom han med ett skadat knä som han skadat på basketbollträningen. Vi bad för knät och det blev helt fritt från smärta. Därefter bad vi tillsammans med honom och han tog emot Jesus i sitt liv.

Vi fortsatte även att be för en man som har Alzheimers sjukdom. Han har tidigare upplevt förbättring då vi har bett för honom. Vi upplevde att Guds närvaro rörde starkt vid honom och vi förväntar oss fortsatt förbättring i hans situation.

- Helandeskolan 13/11: En man blev helad från Ischias.

- En man som har diabetes och som följd har fått nedsatt syn, har efter förbön under senaste månaden upplevt förbättrad syn. Fram t.o.m. nu 2014-01-07 40% förbättrad syn konstaterat av optiker. Han hade ej fått några förhoppningar från läkare om att hans syn skulle kunna förbättras. Även mängden insulin har han kunnat minska ned på efter hand. Vi tackar Gud och ser ett helandeverk i process vidare.

2014:

- 9/1 Åkte vi hem till ett par där maken haft konstant och stundtals outhärdlig huvudvärk under drygt ett halvår. Ett par dagar innan hade han tvingats åka akut till sjukhuset på grund av huvudvärken. Vi delade de goda nyheterna tillsammans om Guds vilja att hela och så bad vi. Efter att ha bett några gånger för huvudvärken så tog Jesus bort smärtan fullständigt. Han blev överrumplad och så klart mycket lättad. Vi prisar Gud! och tackar Jesus! för att han på korset,en gång för alla, tog vår smärta och sjukdom på sig.

- Helandeskolan 15/1: En kvinna som länge haft mycket ont i nacke och skuldror upplevde värme i hela ryggen då vi bad och blev fri från nästan all smärtan.
En man som länge haft värk i benet och inte kunnat sova på den sidan där smärtan var, meddelade efteråt att det mesta av smärtan försvunnit. Fortsättning följer.....

- Helandeskolan 21/1: En man som varit med om en trafikolycka och som hade nedsatt syn på ena ögat upplevde förbättrad syn efter förbön.

- 27/1: En kvinna som ramlat ute och skadat axeln med följd att hon inte kunde röra armen blev fri från smärta och kunde röra armen fritt igen.

- Helandeskolan 19/3: En kvinna som haft kraftigt nedsatt hörsel sedan en operation 2007 och som använder hörapparater, upplevde mycket förbättrad hörsel efter förbön.

- Helandeskolan 26/3: En man som haft 50% nedsatt hörsel sedan han var barn upplevde stor förbättring efter förbön. Han kunde nu höra när ngn. viskade i hans öra.

- På ungdomssamling 4/4 kom en kille som hade skadat bakre lårmuskeln och ej kunnat träna fotboll på 2 veckor. Efter förbön försvann smärtan och han kunde stretcha och röra sig utan problem.

- På ungdomssamling 11/4 kom en kille som fått en kraftig spark på hälsenan under fotbollsmatch och som därför hade jätteont och haltade. efter förbön försvann större delen av smärtan (90% enligt honom själv) och han kunde gå obehindrat.

- En kvinna som haft Laktosintolerans upplevde värme i magen då vi bad och har sedan kunnat äta glass och andra mjölkprodukter utan problem.

- På Helandegudstjänst 15/6 bad vi för en man som hade ett ben som var kortare än det andra och det växte ut till samma längd som det andra. Han hade haft inlägg i ena skon som han nu fick ta bort.

- På gudstjänsten 17/8 bad vi för en kvinna med allergi mot hästar. Hon meddelade senare att hon ej längre får några allergireaktioner som förut.

2015: (Jesus har gjort mycket som inte hunnit bli nedtecknat här, men vi fortsätter, så gott vi kan, att informera om vad Han gör i människors liv)

- En kvinna som i många år haft problem med ämnesomsättningen och ätit Levaxin för sköldkörteln, fick besked av läkaren att hennes värden nu är normala och hon behöver inte äta medicin längre.

- 22/3 En kvinna kom till gudstjänsten och hade inte kunnat sova p.g.a. kramp & smärta i sidan av magen. trodde att det kanske var njursten. Vi bad för henne och krampen & smärtan försvann. hon har inte haft ngn. smärta el. kramp sedan dess.

- 28/3 Bad för en man utanför mataffär i Hjällbo. Han hade krycka och hans knä blev förstört i truckolycka för 10 år sedan- sedan dess har han haft konstant smärta och genomgått 2 operationer utan att det har hjälpt. Efter att ha bett flera gånger och delat evangeliet om Jesus, så gick han därifrån utan smärta och mycket glad. han kände fortfarande stark värme i benet, så Jesus fortsatte verket i hans knä.

- 24/4 För 2 veckor sedan bad vi för en kille i Eriksbo som hade ont i ryggen och hade ont för varje steg han tog och han hade en stödkorsett runt ryggen. Han kom och bad om förbön för han hade inte kunnat vara med och spela fotboll på flera månader. Några dagar senare kollade jag hur det var med honom och han sa att han var bra nu. I fredags, en vecka senare var han med de andra grabbarna och spelade fotboll för fullt.

- 25/4 I dag fick vi reda på att en man i Jönköping som vi bad för för 7 månader sedan blivit helad. För ett par år sedan var han med om en allvarlig trafikolycka och därefter hade han regelbundet epileptiska anfall som tog all hans kraft. Nu meddelade han att sedan vi bett för 7 månader sedan, så har han inte haft ett enda epileptiskt anfall. Han hade väntat länge med att berätta för att vara på säkra sidan.

- Kvinnan med sköldkörtelproblem som nämnts här ovan äter även bromsmedicin för skador på levern. Läkarna säger att levern inte kan bli bättre för det finns skador med ärrvävnad på levern. Vi har bett för det och när hon var på senaste läkarundersökningen, så hade de negativa blodvärdena gått tillaka med mer än hälften. Vi är övertygade att Jesus håller på att hela hennes lever och att den skall bli fullständigt bra igen.        

- 16/9 Vi bad för en kvinna som en kraftig stukning i foten. Smärtan försvann och hon kunde gå som vanligt på foten igen.  

- 19/9 Vi bad för en kvinna utanför Mc Donalds i Angereds centrum. Hon gick med rullator för hon hade genomgått en operation i benet och de hade opererat in metall som skruvats fast i benet för att stötta det. Hon hade konstant smärta i benet p.g.a. detta. När vi bad för henne, så kom Guds närvaro starkt över henne och all smärta försvann. Hon blev mycket förvånad men också  lättad och glad.

- 27/9 En kvinna kom till gudstjänsten med stark smärta i ryggen och ner i ena benet p.g.a. ryggskott. Hon kunde inte böja sig eller lyfta benet. Efter förbön så började smärtan försvinna, hon kunde röra sig friare och när hon kom hem efter gudstjänsten så var all smärta borta.

- 16/10 En pojke som kom till vårt fredagshäng hade ont i örat. Vi bad för honom och smärtan försvann direkt. han var mycket förvånad, men det blev en övertygande upplevelse av Jesu kärlek för honom.

- 17-18/10 Helgen som gick hade vi Helandeskola i Frälsningsarmén Hönö hela lördagen och firade gudstjänst där på söndagen. Vi är tacksamma till Gud att han öppnar dörrar och låter oss få ge vidare av vad han ger oss. Det kom en hel del människor från olika sammanhang och Jesus rörde starkt vid människors liv.

Bl.a. så bad vi för en kvinna som varit sjukskriven för problem i ryggen + ischias och Helig Ande kom starkt över henne och mötte henne både invärtes och utvärtes. Många bördor lyftes och smärtan försvann. När hon kom på söndagen var det lite smärta i ryggen igen men långt ifrån vad det varit innan. När vi bad igen så försvann det helt och hållet. Hon var överväldigad av Guds kärlek! Vi följer upp och vill se att hon skall få förbli helad och kunna avsluta sjukskrivning.

En kvinna som satt på tredje bänkraden på lördagen berättade att då vi befallde Ischias att lämna kvinnan som jag berättar om här ovan, så försvann även smärtan från hennes kropp där hon satt, för hon hade också Ischiasproblem. Helt fantastiskt hur Gud verkar långt mer än vi ber om!

En annan kvinna som har artros i hela kroppen upplevde stark värme i ryggen och i fötterna, lättnad från smärta och stark kärlek från Gud. På söndagen berättade hon att Jesus hade fortsatt att röra vid henne med värme här och där i kroppen under lördag kväll och natt och det pågick fortfarande på söndagen. Hon fick en ytterligare dos av Guds kärlek och kraft på söndagen. Vi tror att hennes artros skall försvinna helt!

I gudstjänsten på söndagen berättade kvinnan som satt på tredje bänkraden på lördagen, att hon under lördagskvällen delat om undervisningen med sin make och att hon bett ut att "Helande tillhör honom p.g.a. vad Jesus har gjort" . Hennes man har under lång tid lidit av smärta och huvudvärk. På söndag morgon vaknade han för första gången på länge utan huvudvärk. Praise God!

Det var också tydligt att Gud tog tid och rörde vid mycket som var sårat i människors inre och kom med sitt balsam in i själsliga sår.

- 24/10 En ung man i Angereds centrum som tränar boxning och hade skadat ryggen med smärta som följd. Vi bad för honom och all smärta försvan. Han var mycket överraskad, berörd och glad.

- 25/10 Vi fick bekräftat i slutet av förra veckan att de två kvinnor som jag nämnde om i förra veckan, en kvinna som varit sjukskriven med ischias och ryggproblem och en kvinna med Artros i hela kroppen, som vi bad för på Hönö mår bra och att Jesus har fortsatt att verka gott i deras situationer.
All ära till Jesus!!

- 14/11 En 78 årig dam från Libanon som kommit då och då till församlingen hade mycket ont i axlarna under förra veckan och kunde inte sova. På lördag eftermiddag åkte jag (Mattias) förbi och bad för henne och Jesus tog bort smärtan. På söndag morgon bekräftade hon att hon sovit gott under natten.

- 23/11 I lördags fick vi bl. a. be med en man som bar på mycket bördor och smärta efter krigserfarenheter och förlust av familjemedlemmar. Jesus rörde starkt vid hans hjärta, han brast i gråt och kände hur Jesu kärlek rörde vid hans inre. Han var mycket glad efteråt och kände sig lättad inombords.

- 30/11 En äldre man från Kurdistan har börjat komma på söndagarna. För c:a ett halvår sedan bad vi för honom för första gången i Angered centrum. Han gick då med med käpp och hade mycket ont i höger sida och ben. Efter hand så blev han bättre och bättre och nu går han utan käpp och har ingen smärta kvar. Han är mycket glad & tacksam till Jesus. I c:a 20 år har han även varit döv på höger öra, men i söndags så rörde Jesus vid örat och han kunde höra igen. Det är inte 100 %, men en bra bit på väg. All ära till Jesus!

- 7/12 I lördags träffade vi bl. a. en kvinna från Kurdistan som vi bett för tidigare p.g.a. att hon hade problem med smärta i benet. Hon berättade att benet nu var bra och var mycket tacksam till Jesus

- 13/12 I onsdags på helandekvällen fick vi be med en kvinna som tog emot Jesus. Träffade henne för första gången för c:a 1 år sedan på Angereds centrum. Har fått be för henne flera gånger där och hon har varje gång upplevt jesu kärlek och kraft. Hon har vittnat om hur hon mått allt bättre, både psykiskt och fysiskt efter förbön och nu har hon varit med två onsdagskvällar. Vi bad även för en man som hade kraftig ihållande huvudvärk och Jesus tog bort smärtan.

- 21/12 I lördags fick vi be med flera, bl. a. med en man från Serbien som fick stroke år 2001 och varit svag och tappat känsel i vänster sida. Han blev överväldigad av Guds kärlek och Jesus rörde starkt vid honom. Han kom till gudstjänsten på söndag, fick ta emot mer i förbön och tog även emot Jesus i sitt liv. Han går nu utan sin käpp som han behövde innan.
En äldre man från Kurdistan som vi berättat om tidigare och som varit döv på högerörat i c:a 20 år hör nu även när man viskar i hans öra. All ära till Jesus!


2016

- 16/1
 På Angereds centrum bad vi för en man en man som haft smärta i ansiktet i över ett år och varit på många undersökningar. Efter förbön försvann smärtan helt. Han hade också besvär med ångest och upplevde att bördor och spänningar försvann då vi bad för honom.

- 17/12 En kvinna kom till gudstjänsten och hade under veckan haft starkt tryck över huvudet samt susningar i öronen. Hon hade varit på vårdcentral och undersökt men de visste inte vad som var problemet. Efter förbön, så försvann alla symptom! Jesus är trofast!

- 23/1 På Angereds centrum bad vi för en muslimsk kvinna som hade en halsinfektion och hon upplevde stor förbättring samt att Jesus rörde med sin frid djupt i hennes hjärta. Vi bad även för en ung muslimsk man som hade ont i ryggen och all smärta försvann. han tog emot ett Nya Testamentet på arabiska som han skall börja läsa.

- 23/1 Fick besked av en kvinna som var på gudstjänst förra söndagen, att hennes son som har cancer och som vi bad för, har blivit bättre. Hon berättade också att hon har flera arbetsskador, bl.a. i axlar, handleder och armbåge, som i många år orsakat henne smärta, och nu har smärtan försvunnit, utan att hon nämnt det för oss och vi har inte bett för det. Hon var med i gudstjänsten och Guds närvaro var starkt där. Jesus är fantastisk!

- 24/1 Under gudstjänsten blev en kvinna som hade smärta i knät helt fri från smärta. Ytterligare en kvinna som haft ont i höften blev fri från smärta. Slutligen - en annan kvinna (nämnd tidigare här ovan, som blev fri från smärta orsakade av arbetsskador) som haft kroniskt ont i halsregionen av sviter från misstag gjorda vid ingrepp i halsregionen - hon har ständigt även känt som att det varit en klump i halsen - Hon blev fri från denna smärta efter förbön. All ära till Jesus!

- 30/1 I Angereds centrum bad vi för en äldre kvinna som haft mycket ont i rygg och fötter i många år. Hon har gått kontinuerligt på värktabletter. Efter förbön så försvann värken.

- 31/1 Kvinnan som upplevde helande på Angereds centrum igår kom till gudstjänsten, fick ta emot mer kraft och uppmuntran från Gud och tog emot Jesus i sitt liv.

- 10/2 En kvinna som ramlat illa på jobbet och skadat knät och fick en spricka i knäskålen. Hon kom till Helandekvällen och tog emot Jesus i sitt liv. När vi sedan bad för henne så försvann all smärta. (Läkarna hade sagt att det skulle ta minst 3 månader för henne att bli bra.

- 24/2 En annan kvinna som skadat knät och haltade, fick förbön och knät blev bra igen.

- 2/3 En man som kom till onsdagsbönen upplevde att en besvärlig beroendesituation/ tvångsbeteende bröts efter förbön och att han kunnat ha frihet att stå emot sedan dess.

- 4/3 En kvinna som haft mycket värk i rygg och ben upplevde befrielse efter förbön i hemmet.

- 12/3 Vi fick be med en medelålders kvinna som ville få kraft att sluta röka (hon rökte 2 pkt. om dagen). Då vi bad för henne blev hon överraskad då hon starkt upplevde Guds kärleksfulla beröring och vi frågade henne om hon ville ta emot Jesus i sitt liv. Hon sa att det ville hon och tog emot Jesus som sin personlige frälsare. Hon var berörd och glad. Hon kom till gudstjänst och berättade att flera timmar efter att hon fått bön så hade hon inget röksug och att röksuget fortsatt varit mindre.

- 23/3 En äldre man som vi mött i Angereds centrum kom till bönesamlingen. Han behövde förbön men tog också emot Jesus i sitt liv.

- 3/4 På gudstjänsten blev en kvinna som hade ont i knät mycket bättre efter förbön

- 10/4 En äldre kvinna fick hörseln tillbaka efter förbön.

- 17/4 En man kom haltande till gudstjänsten för han hade haft svullet knä under veckan och ont. Efter förbön, så blev knät bra och han gick hem utan smärta. En kvinna som hade ont i bihålorna och inte kunde andas genom näsan blev mycket bättre efter förbön och kunde andas fritt.

- 23/4 & 24/4 I Lördags mötte vi bl.a. en kvinna från Asien som har varit under mycket stress och press i sin livssituation som vi fick be med i Angereds centrum. Hon kom till söndagens gudstjänst och fick ytterligare förbön. Hon kommer från en annan religion men ville nu ta emot Jesus i sitt liv. Hon hade magsmärtor och problem med blödningar som hon upplevde befrielse från efter förbön. All ära till Jesus!

- 1/5
Kvinnan från Asien som tog emot Jesus förra veckan och som blev helad från magsmärtor och andra problem i kroppen är fortsatt bra. I går på gudstjänsten blev hon även av med smärta i handled där hon haft inflammaton p.g.a. överansträngning. Hon har varit sjukskriven en tid, men vill nu börja arbeta igen. En annan kvinna blev, efter förbön i gudstjänsten, fri från smärta i axeln.

- 15/5 På gudstjänsten meddelade en kvinna att hennes andning blivit avsevärt förbättrad efter förbön (många års rökning hade försämrat lungkapaciteten). Hon har även haft svårt med tvångstankar i många år, men har nu de fått modet att börja befalla dessa att gå i Jesu namn och har upplevt att de nu minskat mer och mer.

- 2/6 Idag träffade jag (Mattias) en pensionerad man från Libanon som vi bad för i Angereds centrum för några veckor sedan. Han hade haft mycket ont i knät länge men han bekräftade nu att han hade blivit helt bra och kunde sedan dess promenera utan problem. All ära till Jesus!

- 4/6 På Eriksbodagen bad vi för en kvinna som hade mycket ont i ryggen p.g.a. kotkompressioner. Hon kände sig mycket bättre efter förbön och på söndagen hade hon blivit så bra att hon kunde röra sig utan problem.

- 11/6 I Angereds centrum mötte vi en äldre man som vi bett för flera gånger förut. Han har haft ont i ryggen p.g.a. diskbråck, men är nu mycket bättre i ryggen. Han ville också vi skulle be för hans ena öra som han inte hör på. Hans fru fick testa att prata i örat efter förbönen och han kunde nu höra vad hon sa. Tack Jesus!

- 3/7 Idag hämtades en man i församlingen upp i sitt hem då han inte mådde bra, Han hade kraftig värk i hela kroppen sedan kvällen innan och märkbart ont då han rörde sig. Efter förbön i gudstjänsten kom Guds kraft över honom, all värk försvann och han gick senare från gudstjänsten överväldigad och tacksam över Guds konkreta beröring och omsorg.

- 9/7 I Angereds centrum fick vi bl.a. be för en medelålders kvinna från Syrien. Hon hade haft kronisk smärta i ryggen och ned i ena benet och foten under lång tid. Vi bad för henne i omgångar, hon kände hur det kom värme i ryggen och benet, efter hand så försvann smärtan mer och mer och hon gick vidare helt utan smärta. Hon var överraskad och tacksam. Tack Jesus!

- 17/9
I Angereds centrum fick vi bl.a. be tillsammans med en ung man som upplevde att mycket hade gått fel i livet. Han ville ha hjälp med att be om förlåtelse för saker han ångrade och tog också emot Jesus i sitt hjärta. Vi fick även be för hans flickvän som var med honom.

- 18/9 På söndagens gudstjänst vittnade en kvinna som tidigare blivit helad från flera arbetsskador, bl.a. i axel och handleder, att hon i veckan hjälpt bekanta att flytta och lyft en hel del tunga saker. Hon känner ingen smärta el. problem där hon tidigare varit skadad.

- 26/9 En kvinna berättade att hennes son som tidigare hade obotlig cancer och som vi har bett för i församlingen, (vi har nämnt om honom tidigare. Se anteckningar 23/1), nu har börjat arbeta igen och varit ute och åkt motorcykel under sensommaren. All ära till Jesus!

- 1/10
 I Angereds centrum bad vi bl.a. med en kvinna som hade ont i ryggen. Hon kände Guds beröring med värme i ryggen och smärtan försvann. Hon sken som en sol och var mycket tacksam till Jesus.

- 2/10 På gudstjänsten berättade en kvinna vars brorsdotter varit med om en allvarlig älgolycka/trafikolycka att brorsdottern nu vaknat upp efter att ha varit nedsövd i flera veckor, hon kunde prata och var i långt mycket bättre skick än vad läkarna trott. Vi har bett för henne och även skickat en böneduk till henne. Hon var allvarligt skadad och det gjordes många operationer i huvud och ansikte. Hennes anhöriga fruktade mycket för hennes liv och hälsa. All ära till Jesus!

- 12/10 På helandekvällen kom en kvinna till helandekvällen och hade ont i sitt knä. Efter lovsången när vi började be, så sa hon plötsligt att smärtan var borta och hon böjde benet fram och tillbaka och fortsatte upprepa att smärtan den bara försvann. Hon var överraskad för ingen hade bett för henne. All ära till Jesus! (vi ser till och från att människors problem tas om hand utan att ngn. bett för dom. Jesus älskar varje människa så oerhört mycket! Där Jesus är inbjuden och där vi kommer i förväntan och tro till honom, där kommer Guds rike och där sker Guds vilja).

- 29/10 I Angereds centrum fick vi bl.a. be med en ung kvinna som hade smärta i njurtrakten. Hon hade ngt. fel på njurarna och tar medicin för det. Jesus rörde vid henne under förbön och hon var tacksam då smärtan försvann.

- 13/11 Vi tackar Gud för att Olle som är en av de ansvariga i vår församling och som haft en lång återhämtningsperiod efter en känslig operation i huvudet, nu häromdagen fick bekräftat att han får köra bil igen. Gud har varit trofast och fortsätter ge honom mer kraft.

- 26/11 I Angereds centrum kom en kvinna förbi som brutit armen på flera ställen och hon hade jätteont. Hon hade fått ett tillfälligt gips, åt starka smärttabletter och väntar på operation. Vi frågade om vi fick be för henne. När vi bett för armen, så sa hon att den kändes jättevarm och att all smärta var borta. All ära till Jesus!

- 3/12 I Angereds centrum kom en kvinna förbi som hade en nervskada i armen med smärta och rörelsebegränsning i handen som följd. Hon hade en stödskena runt underarm och hand. Vi frågade om vi fick be för henne. Efter en stunds bön, kände hon minskad smärta och hade lättare att röra på handen. Hon gick iväg ett ärende och efter c:a 15-20 minuter kom hon åter, hon hade tagit av armstödet och visade glatt att hon kunde röra handen och att smärtan var borta. All ära till Jesus!

- 8/12 Jag (Mattias) på hembesök hos en kvinna i församlingen som har en (mänskligt sett) obotlig sjukdom och som har två personliga assistenter dygnet runt. Jag brukar be för henne varje vecka. Vid detta tillfälle berättade en av assistenterna som skulle jobba kvällen, att hon hade hemsk migrän och inte visste hur hon skulle orka jobba. Jag frågade om jag fick be för henne och efter en stunds förbön, så släppte huvudvärken helt och hållet. Hon var mycket tacksam så klart.

- 11/12 En äldre kvinna i församlingen har ett barnbarn i Libanon som är handikappat och har haft ett hjärtfel (läckage i hjärtat). Vi har bett mycket för honom. I söndags berättade hon att när han var på sjukhuset förra veckan och de tog röntgenbilder på hjärtat, så såg läkarna till sin förvåning att hjärtat var helt och läckaget fanns inte där längre. De hade tagit flera bilder efter varandra för att vara på säkra sidan. All ära till Jesus!


2017